Godt Øl     

Godt Øl

– en økologisk pilsner

er det rigtige valg, hvis du kan lide den rigtige rene pilsnersmag – sådan som en god pilsner smagte i ”gamle dage”. Godt Øl er ikke filtreret og heller ikke pasteuriseret – så bliver der mere smag tilbage. Og vi giver os god tid - Godt Øl lagrer i mange uger på tanken før tapning. Godt Øl er brygget på økologisk pilsnermalt fra sjællandske marker. Kort transport er godt for miljøet. I virkeligheden nok mere vigtigt end økologi, når man ser det hele ”lidt fra oven” – hvad der giver den mindste miljøbelastning. Den slags nuancer bliver ofte glemt, når marketingafdelingen tager over, og fortæller om det økologiske produkts fortræffeligheder – uagtet at det er transporteret langvejs fra. Og forbrugeren får måske god samvittighed, for det er jo ”økologisk”. Måske køber man lidt ”aflad” – ligesom man kunne før Luthers reformation for 500 år siden? Den daglige adfærd i forhold til eget energiforbrug - hvad man spiser, og hvor meget man levner, kan give meget større resultater. Men det er jo lidt mere ”træls”, for det kan jo koste ferieturen til syden eller østen, og salatskålen vil blive større på bekostning af bøffen – men det vil altså flytte meget mere i den rigtige retning.

Når man brygger øl, bliver der et dejligt restprodukt, der hedder mask. Det er de knuste bygkerner, hvor vi har fået det bedste til vores Godt Øl. Masken er livret for nogle grise der under højlydt smasken, nyder, at vi andre drikker Godt Øl ! 

Overblik

Vol: 4,6%

Ibu: 20

Ebc: 10

Nuancer

Korn


Går godt til

Frokost

Fodbold :-)

Funky All Day

Funky All Day

er en øl med brettanomyces –

eller brett som vi kalder det i daglig tale. Brett, er en ”vildgær”, og var i gamle dage oftest uønsket i øllet. Kun i de belgiske saison og flandern ale, var det en naturlig smagsgiver. Vi har ønsket at genskabe sådan en klassisk belgisk saison. Så vi har tilsat brett, som giver en meget let syrlighed, duft – eller lugt – som fra en nyvasket, striglet travhest! Her på bryggeriet er Funky All Day på Bryggerens top tre liste. Funky betød oprindelig smart og lækker. Til stadighed forsøger mikrobryggerierne at udvikle – om ikke smart – så lækkert øl. Der er masser af innovation på mikrobryggerierne, og der er en god ånd i blandt bryggere. Man hjælper hinanden – måske derfor at der er så megen innovation? Forbrugerne ønsker mangfoldighed på markedet. Mange øl at vælge mellem. Innovation koster. Derfor er øl fra mikrobryggerier dyrere end øl fra industribryggerier. Hvis du fortsat ønsker en masse spændende øl at vælge mellem, så køb øl fra mikrobryggerierne. Ellers kan historien gentage sig. Nogle ”store drenge” tager hele markedet – og tilbage er der kun 2 dåseøl at vælge mellem. Ok, så galt går det måske ikke helt – men tænk nu alligevel over det du lige har læst !

Overblik

Vol: 6,2%

Ibu: 26,31

Ebc: 14,7

Nuancer

Brett

Går godt til

Velkomstdrink

Hvide ikke fede fisk

Kylling

Hornbeer

​Hornsherredvej 463

4070 Kirke Hyllinge

Tlf.: 4031 1580

E-mail: info@hornbeer.dk eller direkte til bryggerkonen gr@hornbeer.dk

CVR: 31422000​

Hornbeer
Hornsherredvej 463
4070 Kirke Hyllinge
CVR: 31422000

Tilmeld nyhedsbrev​