Godt Øl     

Godt Øl

– en økologisk pilsner

er det rigtige valg, hvis du kan lide den rigtige rene pilsnersmag – sådan som en god pilsner smagte i ”gamle dage”. Godt Øl er ikke filtreret og heller ikke pasteuriseret – så bliver der mere smag tilbage. Og vi giver os god tid - Godt Øl lagrer i mange uger på tanken før tapning. Godt Øl er brygget på økologisk pilsnermalt fra sjællandske marker. Kort transport er godt for miljøet. I virkeligheden nok mere vigtigt end økologi, når man ser det hele ”lidt fra oven” – hvad der giver den mindste miljøbelastning. Den slags nuancer bliver ofte glemt, når marketingafdelingen tager over, og fortæller om det økologiske produkts fortræffeligheder – uagtet at det er transporteret langvejs fra. Og forbrugeren får måske god samvittighed, for det er jo ”økologisk”. Måske køber man lidt ”aflad” – ligesom man kunne før Luthers reformation for 500 år siden? Den daglige adfærd i forhold til eget energiforbrug - hvad man spiser, og hvor meget man levner, kan give meget større resultater. Men det er jo lidt mere ”træls”, for det kan jo koste ferieturen til syden eller østen, og salatskålen vil blive større på bekostning af bøffen – men det vil altså flytte meget mere i den rigtige retning.

Når man brygger øl, bliver der et dejligt restprodukt, der hedder mask. Det er de knuste bygkerner, hvor vi har fået det bedste til vores Godt Øl. Masken er livret for nogle grise der under højlydt smasken, nyder, at vi andre drikker Godt Øl ! 

Overblik

Vol: 4,6%

Ibu: 20

Ebc: 10

Nuancer

Korn


Går godt til

Frokost

Fodbold :-)

Svanholm Fællesøl

Svanholm - fællesøl
- smagen af økologisk fællesskab og store nødder

Denne øl er brygget i samarbejde mellem Hornbeer og Svanholm Storkollektiv i hjertet af Hornsherred. Den er brygget på hvede og rug fra Svanholms marker, samt valnødder fra de gamle træer i alleen, der fører op til godsets hovedbygning.

Svanholm Fællesøl er af typen belgisk dark ale med smag fra karamelmalte, rugen og hveden - og ikke mindst fra de rigelige mængder knuste valnødder. Smag som giver håb og næring til store visioner og tro på en lys fossilfri fremtid. Nogle vil mene at den har en kraftig eftersmag af kuldsejlede illusioner og knuste drømme, mens andre kun fornemmer et mindre snert af sentimentalitet over svundne tider.

Svanholm Fællesøl egner sig til alle danske kålsorter, og er den bedste bajer overhovedet serveret til klidkiks, dahl og tofu. Mange oplever øget musikalitet efter indtagelse og de fleste kan synge med på Kvinde min efter bare en lille tår. På Svanholm nyder vi den hovedsageligt i fælleskab, det være sig om sommeren rundt om bålet som om vinteren i storkøkkenets varme. Svanholm Fællesøl skaber konsensus efter vores lange debatter og får selv de strammeste beslutningsforslag til at glide lettere ned.

Overblik

Vol: 5,8%

Ibu: 25

Ebc: 36

Nuancer

Malt

Valnødder

Går godt til

Lam, gris, kalv og grønsager

Ost

Hornbeer

​Hornsherredvej 463

4070 Kirke Hyllinge

Tlf.: 4031 1580

E-mail: info@hornbeer.dk eller direkte til bryggerkonen gr@hornbeer.dk

CVR: 31422000​

Hornbeer
Hornsherredvej 463
4070 Kirke Hyllinge
CVR: 31422000

Tilmeld nyhedsbrev​