Øl og mad – hokaido græskarsuppe
Hokaido suppe med chili – perfekt til en TopHop eller Grisk
Ingredienser:
1 Hokaido
1 spsk olivenolie
1 løg
3 fed hvidløg eller flere..
evt 3-4 kartofler og 2 gulerødder eller andre rødder / kan undlades, så får du den rene hokaido smag
lidt fløde/ creme fraiche
æbleeddike
chili efter behag
salt og peber
pynt:
ristede græskarkerne, persille og cremefraiche / græsk yoghurt evt. ristede kammuslinger
Sådan gør du :
Rens løg, hvidløg og hokaido og evt andre grøntsager og skær i mindre tern.
Sauter løgene i olien og herefter hokaido og de øvrige grøntsager yderligere et par minutter. tilsæt vand/ hønsefond/hummerfond så det dækker og kog med låg under svag varme til grøntsagerne er fuldt møre.
Blend suppen glat , kom evt fløde ved og smag til med salt og peber, og lidt æbleeddike er vigtigt , og chili. Evt andre yndlingskrydderier, citron , koriander ingefær, laurbær.
Server suppen med brød, ristede græskarkerner, hakket persille , creme fraiche
evt ristede kammuslinger og ikke mindst en godt humlet øl : TopHop eller Grisk
God Appetit