Grisk

​Og de syntes de så heller ikke var sjovt – i banken

Hør om Grisk på Radio24syv

​Er brygget til ære for den finansielle sektor, der med usædvanlig høj moral varetager en vigtig funktion i samfundet. I den sektor lever man helt op til det gamle ordsprog: “det ingen ser, har ingen ondt af”. Når ordentlige mennesker betror banken deres opsparing, så bliver den “forvaltet” med “rettidig omhu”, så banken tjener sikre penge. Det er ikke sikkert der bliver ret meget tilbage til kunden. Når banken er blevet lidt for “risikovillig” og den kører fast og skal reddes af de danske skatteydere, så modtager direktørerne “gyldne håndtryk” for deres seriøse indsats ! En masse mennesker står tilbage med store tab. Men det er ikke kun ved de store bankkrak, at ordentlige mennesker bliver snydt. Når banken “rådgiver”, så kan du være helt sikker på, at det er med udgangspunkt i, at banken skal tjene penge. 

Banken har simpelthed en anden dagsorden end den officielle. Danmark indtager en flot førsteplads når det gælder befolkningens tillid til hinanden – til naboen, til offentlige institutioner og, ja, til den finansielle sektor. Det er en tillid som er værdifuld i et velfærdssamfund. Uden den tillid ville alting blive mere besværligt med mere kontrol, Ja, det ville formentlig koste vores førsteplads som “Verdens lykkeligste folk”. Så det er bare så ærgerligt, at der er en vigtig sektor med en helt anden moral og dagsorden. Med Hornbeer Grisk vil vi gerne være med til at sætte fokus på moral – modsat griskhed. Hvis denne øl kan være med til at flere mennesker stiller krav til deres bank om redelighed, så har vi nået vores mål. Men øllet er godt nok – det holder til gengæld hvad det lover. En humlet type, IPA 6,4% – lige mellem bankernes indlånsrente på 0,2% og udlånsrenten på 11% – kaldet “rentemarginalen” – se evt Ebberød Bank.

Spar Nord forsøgte ved Retten i Roskilde at få Grisk forbudt, og at vi skulle trække alle flasker tilbage fra hylderne. Spar Nord mente, at Grisk etiketten var “for tæt på”. Vi tænker bare – for tæt på hvad ? På bankens måde at drive virksomhed på ? Fra vores side var det jo alt sammen bare satire om den finansielle sektor generelt. Nå, ja, så midt i det hele, efter Spar Nord ville bremse vores udmærkede IPA, som Grisk jo er, blev der da plads til at lave en lille video, om den fiktive bank Spar Nar, der har åbnet en filial i Nordkorea.

Da så Sparnord tabte sagen til Hornbeer, brød mange bankkunder spontant ud i gråd i Aalborg. Se mere her

Overblik

Vol: 6,4%

Ibu: 55,42

Ebc: 24,3

Nuancer

Fyrrenåle

Grape

Frisk humle

Citrus

Priser

Sølv Meininger Craft Beer Awards 2015

Bronze Australian Beer Awards 2013

Går godt til

Frokostbordet

Grill

Gris

Lam

Fede oste

Hornbeer

​Hornsherredvej 463

4070 Kirke Hyllinge

Tlf.: 20278586

E-mail: info@hornbeer.dk 

CVR: 31422000​

Hornbeer
Hornsherredvej 463
4070 Kirke Hyllinge
CVR: 31422000

Tilmeld nyhedsbrev​