Vi har endnu ikke opnået det, som mange producenter drømmer om: at blive Kongelig Hofleverandør! I den seneste finanslov er der afsat 470 millioner kroner til Kongehuset. Af hvert bryg fra Hornbeer bliver der opkrævet skat, kaldet alkoholafgift. Af den skat - kan vi beregne - må 5 kroner derfor gå ubeskåret til Kongehuset.
Så nu burde Hornbeer vel med rette kaldes Kongelig Hofleverandør? Det ville vi altså ikke være fri for at være lidt stolte af. Denne øl er brygget i den anledning, og som en hyldest til Kongehuset, der jo udfylder vigtige opgaver for det danske samfund. Etiketten er for lille til, at vi kan nævne dem alle. Tænk så lige på, hvilken snak der ville foregå i frisørsalonerne, hvis vi ikke havde Kongehuset. Det kunne jo gå hen og blive en snak om vind og vejr? Og alle de dybdeborende journalister der kan få de mest spændende og seriøse ud af en enkelt, måske uoverlagt udtalelse fra eet af Kongehusets medlemmer. Jo, Danmark ville skam have været noget helt andet uden Kongehuset. De Kongeligt Privilegerede kroer har godt nok fået at vide, at det ikke er så godt, at der er en kongekrone over hoveddøren. Den har ellers været der siden Kong Erik Klipping i 1283. Netop disse kroer måtte brygge øl og lave brændevin! Vi er sikre på, at det, med vores royale sind, vil det blive opfattet positivt, at vi viser en krone på værket - og vi brygger jo øl, og planlægger at lave brændevin.
Hans var konge af Danmark fra 1481 til 1513, af Norge fra 1483 til 1513 og af Sverige fra 1497 til 1501. Kong Hans var på vej til Aalborg, da hans hest styrtede i vadestedet over
Skjern Å
Kong Hans er en god sag. Det er en øl af typen ’kellerbier’, som er en ufiltreret økologisk pilsner. Vi har brugt appetitlige mængder aromahumle, der kommer til udtryk som duft af blomst og frugt. Kong Hans er fyldig, rund og festlig ved frokostbordet. Prøv selv!